Aesop store renewal

Launched eight years ago, the Aesop store on Melbourne’s Flinders Lane was one of the brand’s first to open and help cement the brand’s reputation for innovative store design. Created by local architect Rodney Eggleston in just five days, it was actually intended as a temporary installation. But the look received such praise, Aesop decided to maintain it as a sales outlet. The store has now been given a makeover, using the very same material: industrial cardboard. no less than 1,550 cardboard sheets have been used to create an undulating feature wall which softens, tears and evolves with age. The opposite wall is one of beautiful contrast, featuring a restrained palette of concrete flooring and furnishings of lacquered oak and blackened steel, including a display and sink rolled into one that prominently takes center stage. A sophisticated system of spotlights highlight various sections of the design and products. The renewed Aesop store stocks the brand’s full range of skin, body and hair care products.

Original post on retail design blog.